Услугите на Арамекс до и от Украйна, Русия и Беларус са временно преустановени.

Новини

04.04.2013

Арамекс обяви ръст от 21% на доходите си за 2012 година

Централата на Арамекс, световният доставчик на логистични и транспортни решения, обяви финансовите резултати за 2012 година.

За четвъртото тримесечие на 2012 година, компанията отбелязва 20% ръст в доходите в сравнение със същия период на 2011 година, като ръстът на нетната печалба за този период е 15%.


За цялата 2012 година, нетната печалба на Арамекс е нараснала с 15%, а доходите съответно с 21% в сравнение с миналата година.
През 2012 компанията инвестира в подобрения на крайната услуга със значително увеличение на логистичната инфрастуктура в ключовите пазари и стартиране на нови логистични центрове, за да обслужи бизнеса с електронна търговия. Този факт рефлектира директно на международните и национални експресни услуги, които отбелязват значителен ръст както в доходите, така и в обема.


За развитието на Арамекс, г-н Хачем - изпълнителен директор на компанията, казва: Гледаме напред в годините и вярваме, че ръстът на Арамекс ще бъде обусловен от целенасочените ни инвестиции в две глобални направления. Първото - нарастване на дейностите в областта „бизнес към клиенти" (B2C), във връзка с развитието на електронната търговия и на потенциала на е-бизнеса на развиващите се пазари. Втората насока е свързването на разиващите се пазари в Азия с Близкия Изток и Африка, като имаме предвид нарастващото значение на търговията юг-юг, която е съществен процент от глобалната търговия.